Resultaat

“Resultaat kent verschillende verschijningsvormen, wat voor de één belangrijk is, is voor de ander niet belangrijk, dus het is altijd maatwerk. Belangrijk is dat het gewenste resultaat past bij jouw organisatie en je persoonlijke doelstellingen.”

Duurzaam werkgeluk

"Vooruitgang gebeurt niet door te zitten en te luisteren
maar door te ervaren en te doen."

Wij ondersteunen jou bij het achterhalen van wat jou echt gelukkig maakt op je werk, wat jou weer werkgeluk geeft en positiviteit brengt. Wij helpen jou bij het (her-)ontdekken van wat jij nodig hebt om weer met plezier naar je werk te gaan. Het creëren van een sociale en fijne werkomgeving waar je je gewaardeerd voelt en waar aandacht voor elkaar is. Ga samen met Wielmoed op zoek naar de voorwaarden die jij nodig hebt om jouw werkgeluk te vergroten. Dat zorgt ervoor dat je met positieve energie en voldoening aan het werk gaat en blijft. En als je eenmaal bewust de keuze hebt gemaakt om te gaan voor werkgeluk, dan zal je merken dat kansen voorbijkomen die je niet eerder zag.

Intrinsieke motivatie

"Mensen zijn van nature gemotiveerd."

Intrinsieke motivatie komt bij medewerkers van binnenuit. Werknemers die handelen vanuit hun intrinsieke motivatie doen dit op basis van eigen ervaringen, persoonlijke karaktereigenschappen en de dingen die geleerd zijn in het leven. In de meeste gevallen vloeien er positieve gevolgen uit het handelen vanuit je interne drijfveren. Wanneer werknemers vanuit die interne drijfveren handelen, is de kans groot dat er liefde ontstaat voor het werk.

Draagvlak creëren

"Eerlijk zijn is het halve werk."

Kwaliteit en veiligheid vraagt om draagvlak. Helaas blijkt dat veranderingen vaak mislukken omdat medewerkers ‘niet mee willen doen’. Er is dan sprake van weerstand en een gebrek aan draagvlak. Goed omgaan met weerstand en creëren van voldoende draagvlak is dan ook essentieel om veranderingen te laten slagen en te komen tot een managementsysteem dat geaccepteerd, gedragen en gebruikt wordt. Simpel gezegd, maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers veranderingen accepteren?

Ga ook voor duurzame verandering met Wielmoed

Wij weten welke route je moet volgen om je doelen te behalen of problemen op te lossen. Neem contact met ons op en zet die cruciale eerste stap richting duurzame verandering.

Groei

"Werk harder aan jezelf dan aan je baan."

Groei wordt in de volksmond direct gekoppeld financiële resultaten, hierbij denkende aan vermeerdering van omzet, het aantal werknemers of winst. Dit is een logisch gevolg, aangezien de letterlijke betekenis van groei is; ‘steeds groter of beter worden’. In onze turbulente en continue veranderende omgeving ligt hierbij de nadruk dus voornamelijk op het groter worden. Bij Wielmoed willen wij ons voornamelijk richten op groei in het kader van ‘beter worden’. Groei is zowel de ontwikkeling van jouw organisatie op het gebied van processen, leiderschap, communicatie (zowel extern als intern) en persoonlijke ontwikkelingen van jouw medewerkers. De financiële resultaten zijn een direct gevolg van de groei.

Betere samenwerking

"Samen aan het werk zijn,
is niet hetzelfde als samen werken."

Een samenwerking is succesvoller als mensen en organisaties zich met elkaar weten te verbinden in een betekenisvol proces dat recht doet aan de belangen en gericht is op een betekenisvolle ambitie. Samenwerking is bedoeld om ervoor te zorgen dat de doelstellingen van de organisatie gehaald worden, men productiever werkt doordat ze doen waar ze blij van worden. Alleen door samenwerking breng je dingen tot stand en bereik je veel meer.
Samenwerken kenmerk zich door een bepaalde mate van gezamenlijke doelen en gezamenlijke besluitvorming. Het is van belang om de juiste condities te faciliteren zodat de samenwerking ook optimaal kan functioneren.

Efficiënt en effectief werken

"Samen op zoek naar de juiste knoppen."

Uit te vinden wat is het belangrijkste waar je aan moet werken, om effectief resultaat te behalen en dátgene waar je mee bezig bent en naar toe werkt, moet je efficiënt doen. Dan ga je volgens de kortste weg. We gaan op zoek naar de essentie van je probleem, daar een passend oplossing bij zoeken, en dat zo efficiënt mogelijk. Resultaat is dat je er zeker van bent dat je met de juiste dingen bezig bent /knoppen draait en rust in de organisatie, Dat met het gevoel heeft dat ze zinvol bezig zijn.

Welk probleem kunnen wij voor je oplossen?

Wij weten welke route je moet volgen om je doelen te behalen of problemen op te lossen.
Neem contact met ons op en zet die cruciale eerste stap richting duurzame verandering.

Referenties

Gurbe weet op strategische en visionaire wijze groepen mensen aan het denken en doen te zetten. Zijn kennis van zaken, gecombineerd met een rustige, holistische aanpak heeft de organisatie goed vooruitgeholpen.

Stella van Gent

Gemeentesecretaris Gemeente Harlingen
Gurbe spiegelt, zet aan het denken, vraagt door, daagt uit en remt waar nodig af. Zijn rust, nuchterheid, humor en brede kennis en ervaring helpen ons om succesvol te verbeteren en bovenal: van die reis samen te genieten.

Saskia Koopman

Manager P&O Stadlander
Gurbe is een zeer kundige, flexibele en deskundige trainer/adviseur die onze ondernemingsraad al meerdere malen heeft geholpen. De OR van Stadlander kan Gurbe van harte aanbevelen.

Jos van de Kerkhof

Voorzitter van de OR van Stadlander
Gurbe kent de wereld van de medezeggenschap door en door, en geeft altijd adequaat advies. Hij is goed bereikbaar en reageert snel op verzoeken. Gurbe is bovendien een aardige vent.

Jaap Koole

Voorzitter van de OR bij TNO
Gurbe heeft ons goed geholpen meer inzicht te krijgen in onze bedrijfs identiteit. We hebben het team gevoel verder versterkt hadden daarbij ook nog een hele leuke avond!

Giorgio Melis

Mede-eigenaar en Makelaar Duinstra en Melis Makelaars
Gurbe heeft gevoel voor mens en organisatie. Hij is in staat om snel en adequaat de groepsdynamiek in kaart te brengen. Dit draagt bij aan resultaten die door de hele organisatie worden gedragen!

Renate Vink-Dijkstra

Partner bij de Clercq advocaten notariaat