Visie

“Wij vinden het belangrijk dat mensen waarde gedreven samen werken. Dat wil zeggen dat de medewerkers vrijwillig samenwerken vanuit gedeelde waarden en normen waarbij ieders kwaliteit tot zijn recht komt, iedereen zinvol werk doet en bij problemen mensen gezamenlijk tot een gedragen oplossing komen.”

Hoe richt je je organisatie in?

"Samen met je medewerkers."

Wij inspireren mensen binnen organisaties om betekenisvol werk te doen en werkgeluk te mogen ervaren. Onze werkomgeving heeft namelijk veel impact op zowel ons leven als de doelen en successen die je met elkaar kunt bereiken.
De impact die wij nastreven is dat iedereen vanuit zijn eigen essentie zijn of haar werkplek een stukje mooier maakt, doet wat bij je past en waar je plezier in hebt. Een organisatie draait namelijk verreweg het best als je een omgeving creëert waar mensen graag willen zijn, zich veilig voelen, alles kunnen zeggen en het gevoel hebben dat ze erbij horen. Een omgeving waar ze uitgedaagd worden om talenten en ambities te ontwikkelen, te groeien als persoon, gevoel van waarde ervaren en een maatschappelijke bijdrage uit hun rol halen.

Een kennismaking met Wielmoed begint met doen.

Wil je meer weten over Wielmoed, onze visie, aanpak en aanbod?
Neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.

Zit je nog op het juiste spoor?

"Af en toe moet je even stilstaan om de juiste richting te kunnen kiezen"

Mensen nemen onverhoopt te weinig tijd om soms even stil te staan, om te kijken waar ze überhaupt mee bezig zijn en of ze nog aan de goede dingen werken. Bewustwording van deze onderlinge verbondenheid geeft ons de mogelijkheid om daar beter mee om te gaan.
Veel mensen hebben namelijk last van die invloeden en effecten zonder dat ze dit door hebben. Vaak zijn mensen zelf de oorzaak van de problemen die spelen in de werkomgeving. Het is belangrijk dat de werkplek een positief effect heeft op mensen en dat zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan dat positieve effect. Binnen een organisatie ben je niet alleen aan het werk, door elkaar aan te vullen op competenties, samen te bouwen en iets voor elkaar over te hebben ontstaat er ruimte om te leren, vertrouwen en kracht.