Werkwijze

“Wij begeleiden teams en leidinggevenden in effectief samenwerken en sturing geven aan zichzelf en anderen. Organisatieontwikkeling is mensenwerk, voor het creëren van oplossingen staat de mens dan ook altijd voorop. We maken onze programma’s graag voor jouw organisatie op maat.”

Ga eens na welke oplossing voor jou ideaal zou zijn?

"Wij helpen jou je stip op de horizon te plaatsen."

Wij bieden een effectief proces om tot oplossingen te komen, geen symptoombestrijding maar échte oplossingen waar je succes mee kunt boeken. Niet door modellen of methodes uit boeken voor te schotelen, maar door te inspireren, prikkelen en motiveren. Onze expertise en ervaring zit in het boven halen van de pijnpunten, de essentie van het probleem en het kunnen identificeren van die punten die de belangrijkste bijdrage leveren aan het succes van de organisatie doelstelling. We zijn in staat om snel te zien of men doet wat in essentie ook de bedoeling is en waar dat aan ligt.

Wij zijn jouw klankbord bij het inventariseren van je organisatiepotentieel. Zo kun je makkelijker de stip op de horizon plaatsen voor een totale transformatie of werken vanuit de bedoeling met de ziel en eigenheid die bij je past. Daarvoor voel je meer energie en maak je impact in toekomstige veranderprocessen.

Ons Proces

“In zes stappen problemen oplossen en resultaten boeken.”

Organisatiescan

1

Controleren of de werkwijze in de organisatie in lijn is met de missie, visie en doelstelling van de organisatie. Hiervoor gaan we in gesprek met medewerkers en doen we een documenten onderzoek.

Probleemstelling

2

Op basis van het onderzoek wordt gecheckt
of de analyse herkend wordt en wordt gezamenlijk een probleemstelling geformuleerd, wat als uitgangspunt
geldt voor de vervolgstappen.

Doelstelling

3

Samen met de opdrachtgever wordt bepaald welke doelen behaald dienen te worden en welke strategie daarbij het beste past. Hierbij wordt rekening gehouden met de cultuur en de omgeving.

Knoppen

4

Elk probleem heeft zijn eigen oplossing, in deze fase bepalen we aan welke knoppen we willen draaien om de gewenste doelen en resultaten te behalen.

Interventies

5

Het theoretische deel is voorbij, in deze fase gaan we over tot implementatie. Tegelijkertijd monitoren we de effecten en sturen we desgewenst bij.

Resultaat

6

Groei en ontwikkeling is geen eindstation maar een proces. De organisatie is nu klaar gemaakt voor toekomstige uitdagingen en ontwikkelingen.

Mensen presteren beter
in een fijne omgeving.

"Samen ervoor zorgen dat we dit realiseren
binnen jouw organisatie."

Wij creëren een optimale omgeving waar men zelf bewust wordt van het probleem, vervolgens creëren we een proces waarin zij er zelf achter komen wat de oplossing is. Men ziet dat er aan de juiste knoppen wordt gedraaid en krijgt vertrouwen, wat zorgt voor geloof, nieuwe energie en motivatie om mee te willen doen. Samen ervoor zorgen dat de strategie en het resultaat gedragen wordt door iedereen en een sfeer creëren waarin mensen op elkaar en zichzelf durven vertrouwen.

Nieuwsgierig naar deskundig organisatieadvies?

Laten we dan kennismaken, wij geloven dat een goede samenwerking begint met een klik.